HVILKEN SMAG SKAL JEG VÆLGE?

Mange lader sig afskrække af dårlige oplevelser med mousserende vin. Det være sig dyr fransk champagne eller billige varianter af øvrig mousserende vin. Den er ofte for tør (sur?!) og for gæret i smagen til at give en god oplevelse. Det prøver vi at gøre op med.
Det er de forskellige mængder sukker, der afgør, om en mousserende vin er EXTRA BRUT (ekstra tør), BRUT (tør), SEC (halv-sød) eller DEMI SEC (sød). Smagen varierer imidlertid meget fra f.eks. én demi sec til en anden, dels fordi sukkerindholdet kan være højere eller lavere og dels fordi, smagen afhænger af druen / druerne og af de smagsnuancer, man har ønsket fremhævet.


Som udgangspunkt gælder følgende ift. sukkerindhold:

EXTRA BRUT : 0-6 gr.

BRUT : 6-15 gr.

SEC : 17-35 gr.

DEMI SEC : 33-50 gr.KAN JEG UNDGÅ, AT "FUSEN" GÅR AF?

Det kan du i hvertfald! En populær metode til at undgå, at vinen er flad efter en nat i køleskabet er at stikke en teske af sølv i den. Om denne metode er holdbar er tvivlsomt, så vi har en bedre løsning: BOBLEPROPPEN! Denne prop lukker flasken hermetisk, så boblerne holder sig friske i op til flere dage - dog skal man være opmærksom på, at vinen mister en smule liv for hvergang den åbnes. Disse propper kan også købes hos os for blot kr. 49,00 pr. stk.